Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ένας διάλογος στην πόρτα του κουφού...



Διάλογος στο διαδίκτυο για ένα γεφύρι στην περιοχή Γρεβενών (χωριό Κέντρο).
Τα σχόλια δικά σας...
Σ. Μ.



Θωμάς: 
Σημερινές φωτογραφίες από το παλιό, πέτρινο γεφύρι στο Κέντρο Γρεβενών που είχαμε καθαρίσει εθελοντικά πριν 4 μήνες. Έγραφα τότε ότι ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ να περιμένουμε τους αρμόδιους να το καθαρίσουν και έτσι προέκυψε μια αυθόρμητη εθελοντική πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του. Μετά την κούραση τι έρχεται; Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Φυσικά και δεν περίμενα να μεριμνήσει κάποιος από τους αρμόδιους και να το επισκευάσει / ανακαινίσει μέσα σε λίγους μήνες. Ζω στην Ελλάδα και ξέρω πως αυτά δεν γίνονται. Όμως γιατί ΚΑΜΙΑ επίσημη ιστοσελίδα των τοπικών φορέων (Δήμος, Περιφέρεια) δεν έχει κάνει έστω μια καταγραφή του γεφυριού όπως έχει γίνει για τα υπόλοιπα πέτρινα γεφύρια; Μια αναφορά; Σελίδες ιδιωτών από άλλους Νομούς που ασχολούνται με τα γεφύρια, έχουν κάνει αναφορές. Έχει κάτι αυτό το γεφύρι και δεν αρέσει στους ανευθυνοϋπεύθυνους; Είναι καταραμένο; Τι σκατά έχει αυτό το γεφύρι και δεν ασχολείται κανένας αρμόδιος με αυτό, ούτε καν για μια απλή αναφορά σε μια επίσημη ιστοσελίδα; Κοιμούνται όλοι τους ύπνο βαθύ με κλανιές και ροχαλητά; Αν κάτι δεν τους αρέσει στο γεφύρι να μας το πουν τουλάχιστον, να το μάθουμε κι εμείς. Και αν δεν το γουστάρουν και καθόλου, τότε ας κάνουν 2-3 μελέτες, καμιά 5-6 επιτροπές και μετά να πάμε όλοι μαζί να το κάψουμε και να χορεύουμε ινδιάνικα γύρω του. Να ησυχάσουν κι αυτοί και να συνεχίσουν τον ύπνο τον βαθύ τους.-
Άρης: 
Ξερω πως είναι περιττό, αλλά πόσο δίκιο έχεις....
Γρηγόρης: 
Καλησπέρα.Δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί κανεις..μόνος σου οτι κανεις..,στείλε επιστολή στο Δήμο,σε δεύτερη φάση στην περιφέρεια κ μετά ενα αίτημα έστω τυπικά στην εφορεία αρχαιοτήτων που ανήκει το συγκεκριμένο γεφυρι. Μετα ασχολήσου με την ανάδειξη με οποιο τροπο μπορείς...τι να σου πω..γενικότερα θέλει αγώνα για διασωση γεφυριου.Καλη επιτυχία.
Θωμάς: 
Μα πλέον δεν προσπαθώ να το διασώσω, είμαι σίγουρος ότι θα το αφήσουν να πέσει. Όπως και του Ματσαγκάνη στην Κρανιά που είναι έτοιμο για κατάρρευση. Και είμαι σίγουρος γιατί πρόσωπα που ξέρουν πως δουλεύει το σύστημα μού έχουν πει ότι το να ξαναχτίσεις ένα γεφύρι έχει πιο χοντρές μίζες από το να το επισκευάσεις. Οπότε, απλά "μαθηματικά και Ελληνικά" είναι το θέμα της διάσωσης. Η απορία μου είναι γιατί νομαρχαίοι/δημαρχαίοι/βουλευταραίοι και τα επιτελεία τους δεν έχουν κάνει ούτε μία καταγραφή, ούτε μια αναφορά σε έναν από τους τοπικούς οδηγούς γεφυριών, όπως έχουν κάνει για όλα τα άλλα γεφύρια. Και δεν μιλώ για τους έντυπους, αλλά για τους ηλεκτρονικούς που μπορείς να τους ενημερώσεις σε 5 λεπτά. Άμα θέλεις. Που αυτοί από ό,τι φαίνεται ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Και η απορία μου είναι ΓΙΑΤΙ.
Χρήστος: 
Δεν μπορούν να φυλάξουν τα λεφτά από τη ΔΕΥΑΓ....παν και τους τα κλέβουν μέσα από τους κουμπαράδες.....το γεφύρι θα κοιτάξουν....αλήθεια στον Δεσπότη να πάμε....έμαθα βοηθάει πολύ!!!!
Θωμάς: 
Να πάμε ρε Χρήστο και την Δευτέρα το πρωί άμα θέλεις. Αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο Δεσπότης... Όπως έγραψα και λίγο παραπάνω, δεν περιμένω από κανέναν να το επισκευάσει πλέον. Η βασική απορία μου είναι γιατί δεν έχουν κάνει ούτε μία αναφορά στις επίσημες ιστοσελίδες του Νομού από τη στιγμή που απλοί άνθρωποι σαν εσένα, εμένα και άλλους, το έχουν καταγράψει. Δηλαδή το γεφύρι ΥΠΑΡΧΕΙ, απλά αυτοί αρνούνται έστω και να το καταγράψουν.
Χρήστος: 
Αδιέξοδος!!!!
Θωμάς: 
......
Δημήτρης: 
Άδικος χαμένος κόπος...!!!
Κωνσταντίνος:
Μάκη τα πράγματα είναι απλά... Οπως είπες η επισκευή δεν αξίζει σε μίζες όσο το ξαναχτίσιμο και επειδή η οποιαδήποτε δημοσιοποίηση ή απλή αναφορά θα νομιμοποιούσε τον καθένα να τους πει: "αφού το γνωρίζετε, γιατί δεν πάτε να το φτιάξετε;", σφυράμε αδιάφορα και κάνουμε το παγώνι, περιμένουμε να πέσει και πάμε και ζητάμε μετά μια περουσία για να το ξαναφτιάξουμε... business as usual, που θα 'λεγαν και οι κουτόφραγκοι!
Θωμάς:
Μάλλον έχεις δίκιο Ντίνο... Και μάλλον αυτό ισχύει σε μεγαλύτερη κλίμακα για την χώρα ολόκληρη. Την αφήνουν να καταρρεύσει για να την "ξαναχτίσουν", κάτι θα ξέρουν αυτοί...
Κα…..:
Η επισκευη της Γεφυρας στοιχιζει [ιδιωτικα] 3.850,00 ευρω χωρις το Φ.Π.Α! Τα Οποια σχολια δικα σας!
Θωμάς:
Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση Πρόεδρε και για τις ενέργειες που έχεις κάνει προς τους φορείς για την γνωστοποίηση του θέματος. Το θέμα είναι ότι ακόμη κι αν κάνουμε έρανο και μαζευτεί το ποσό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ως ιδιώτες για το γεφυράκι. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με σε παρακαλώ.
Κα….
Το Ποσον δεν βγηκε τυχαια..Εγινε ερευνα Αγορας σε ειδικους επισκευων γεφυρων και οχι μονο!......Σιγουρα θα υπαρξει προβλημα με την εφορια βυζαντινων Αρχαιοτητων και για αυτο δεν εγινε καμια ενεργεια απο τον Συλλογο μας. Εαν μας δωσουν την Αδεια ομως,σε Πεντε μηνες το επισκευαζουμε!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου